Elektromos radiátorok összehasonlítása, a felső kategória jellemzői

Elektromos radiátorok hasonlítása

Elektromos radiátorok összehasonlítása gyakorlatilag az elektromos fűtések csúcsán lévő fűtőtestek jellemzőivel foglalkozik.

(FONTOS: a képekre kattintva rögtön a webáruház megfelelő oldalára jut részletes információkat, rendelési lehetőséget találva!)

Ebben a csapatban már nem sok versenyző van (általában rakatáron lévő készülékeink közül).

Ezek a készülékek már mindent tudnak, amit ma egy elektromos fűtéstől elvárhatunk.

 Atlantic Nirvana vertikális radiátorAz Atlantic NIRVANA ellenőrzött hőtehetetlenségű elektromos radiátor egyesíti magában a kitűnő kényelmet, minőséget és hatékonyságot egy  francia designban.

Kellemes, egyenletes hőérzetet és hőeloszlást biztosít, 0,1 C Fokos precíziós vezérlésével pedig a leggazdaságosabb elektromos fűtés! Miért is fogyaszt nagyon keveset?

– konvekciós fűtés

– infrafűtés

– kompozit burkolatos hőtároló képesség

– legnagyobb érzékenységű termosztát

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából. Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott!

phf webáruház, elektromos fűtőtest árak


Elektromos radiátorok, Atlantic Accessio digital, hőtárolás, infrtafűtés, konvekciós fűtés egyenletesenAz elektromos radiátorok jelentősen fejlődtek az elmúlt években.

Ma ezek rendkívül megbízható egységek, amelyek minimális karbantartást igényelnek.

Ezek már nem azok az unalmas formatervű régi fűtőtestek, amelyeket a legjobb volt elrejteni…

Az új generációs ATLANTIC radiátorok vonzó külsővel dobják fel a szoba hangulatát a belsőépítészek, lakberendezők nagy örömére is.

A különleges Maradja, Onoris vagy Galapagos szériákban már nagy tömegű öntöttvas hőtároló egység segíti az ún. „Gentle Heating„, azaz kellemes fűtés megteremtését, a külső hőmérséklettől független folyamatos melegen tartást .

A vezérlés folyamatosan melegen tartja a fűtőtestet függetlenül a külső hőmérséklettől, azaz nincs érezhető le- és felmelegedés a termosztát kapcsolgatása miatt!

(Részletek az atlanticfutes.hu weboldalon)

Elektromos törölközőszárító radiátor, Atlantic

Törölközőszárító radiátorok

Az elektromos radiátorok összehasonlításánál nem feledkezhetünk meg a fürdőszobai törölközőszárító radiátorokról sem. Programozható termosztátjuk és fagyálló folyadékkal feltöltött nagy tömegű testük szintén kellemes komfortérzetű villanyfűtés fajta.

Miért különlegesek és ár-érték arányban a Magyarországon kaphatóak közül miért tűnnek ki az Atlantic francia gyár elektromos törölközőszárító radiátorai?

– a legegyszerűbb is saját szobatermosztáttal rendelkezik

– nagyságtól függően 500 -750 – 1000 W lehet a teljesítményük, azaz a törölközőszárító funkción kívül az adott helyiség főfűtésére is megfelelő a készülék

– a Doris széria 1000W teljesítményű ventilátoros gyorsfűtő egységgel szerelve is rendelhető, azaz így további energiatakarékoskodás érhető el: használat előtt pár perccel beindítva a turbo fokozatot, napközben és éjszaka alacsonyabb hőmérsékleten is tartható a fürdőszoba

– a választék komoly: 3 féle nagyság és teljesítmény, egyenes vagy íves csőkialakítás, ventilátoros gyorsfűtővel kombinált típusok is rendelkezésre állnak

– az elektromos törölközőszárítót olyan portaszító festékkel vonják be, melynek köszönhetően nem cirkuláltatja a port


climastarBár a fűtőpaneleknél már említettük, de ide is sorolhatóak a CLIMASTAR kerámia fűtőpaneljei is a Dual-Kherr hőtároló egységei miatt

CLIMASTAR kerámia fűtőpanelek joggal lehetnek a lakás díszei is rendkívül esztétikus megjelenésükkel.

Ahogy a KLIMA, a Climastar Smart széria is IP24védettségű és kiegészíthető törölközőszárító egységgel is!

Climastar fűtőpanel kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az egyedülálló Dual-Kherr technológiának köszönhetően, hiszen ezáltal egyesíti magában egy konvekciós radiátor, egy infravörös fűtőpanel és egy hőtárolós kályha minden előnyét.

A Climastar Smart 3 az 1-ben: Konvekciós fűtőtest – Infravörös fűtőpanel – Hőtárolós radiátor

A Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit duplamagos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolásáraképesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Dual-Kherr szabadalmaztatott szilícium kerámia hőtároló elemekre élettartam garanciát biztosít a gyártó.

  • Kemény és ellenálló anyagból készül: A Mohs keménységi skálán 10/9-es keménység (10-es a gyémánt)
  • 75%-os hőtároló képesség, amely minden más rendszernél magasabb
  • Dual Kherr elemek szilícium és alumínium oxid felhasználásával készülnek egyesítve a szilícium kiváló hőtároló és az alumínium átlag feletti hővezető tulajdonságainak előnyeit.
  • Ezáltal tudjuk garantálni a kimagasló hőtároló és hősugárzó hatást is a konvekciós fűtés mellett.