LEGJOBB elektromos fűtőpanel 2023-ban

Legjobb elektromos fűtőpanel, melyik a legjobb elektromos fűtőtest?

Legjobb elektromos fűtőpanel! Hogyan is kezdjünk neki, hiszen az alapvető szempontok mindenkinél mások. Inkább csak javaslok néhányat, ami szerintem a legjobb a megfelelő területeken. A választásban kevésbé befolyásolt az ár. Ha a gazdaságosságát nézzük, a viszonylagos drágaság hamar behozható egy olcsóbb készülékhez viszonyítva. (A meghibásodási százalékról, élettartamról nem is beszélve.)

Mindhárom fajta elektromos fűtőtestből választottam, konvektor, fűtőpanel és radiátor is szerepel a listán. (a képekre kattintva azonnal áruházunkban nézheti az árakat.)  Méretezzen itt: KALKULÁTOR

Az alábbiakban a képekre kattintva az árakhoz, megrendeléshez és egyéb fontos adatokhoz jut!

Legjobb elektromos fűtőpanel, Atlantic Altis Ecoboost wifi fűtőpanel
ALTIS ECOBBOOST WIFI ÁRA, MEGRENDELÉS

Legjobb elektromos fűtés a konvekciós rendszerűek között

Ebben a legjobb elektromos fűtőpanel (konvekciós fűtés) kategóriában 2 választottam is van.  Mivel a 2019-es fűtésidényre végre forgalomba került az ATLANTIC ALTIS ECOBOOST WIFI fűtőpanel jellegű konvektor, így egy francia és egy norvég fűtőpanel osztozik az első helyen.

Az esztétikai szempontok, az öt éves cseregarancia és a magyar nyelvű applikáció alapján sok vásárlónk az ADAX NEO WIFI fűtőpanelre szavaz, de nézzük, hogy miben tud újat hozni az ALTIS.

Atlantic Altis EcoBoost Wifi fűtőpanel

  • Kompakt készülék, a 2000W kivitel csak 84 cm széles, a norvégok 143 cm széles fűtőtestjével szemben.
  • Első légkivezetése van, azaz az Altis Wifi fűtőpanel használata már külső falakon és ablak alatt is gazdaságosabb.
  • A fűtőtest maga az ún. HD paneles rendszer, mely a fűtőpanel felületén egyenletes hőeloszlást eredményez, a konvekciós fűtés mellett kis infrafűtést is generálva.
  • A 24/7 heti programra képes LCD kijelzős termosztátot egy jelenlét érzékelő is felülvezérli szükség esetén, így csökkentve még tovább a fűtésköltséget. 
  • A mozgásérzékelős vezérlésről bőven írtunk itt: ATLANTIC HONLAP

Ha minden ECO funkciót használunk, akkor ma itthon valószínűleg az Alantic ALTIS WIFI a legkevesebbet fogyasztó elektromos konvektor. Egy egyszerű mechanikus termosztátos konvektorhoz (pl. ADAX VP10 KTP) viszonyítva

akár 35% energiát is megtakaríthatunk!

KATT A KÉPRE ADATOKÉRT!

ADAX NEO WIFI – fűtőpanel (konvektor)

A legjobb elektromos konvektornál lehet elég, ha csak annyit mondunk, hogy a legjobb norvég fűtőpanel! Magyarországon a kitűnő és gazdaságos elektromos fűtőtest neve összeforrt a norvég származással és az Adax Neo Wifi a norvég panelek közül is a legfejlettebb.

Bár csak konvekciós fűtéssel melegít, esztétikus formája, fejlett termosztátja sok mindenért kárpótolja felhasználóját. Magyar nyelvű applikációval IOS vagy Android rendszerű telefonnal, tablettel bárhonnan ellenőrizhetjük és programozhatjuk működését, WIFI-s távoli eléréssel.

A gyermekzár, IP24 védelem, ablaknyitás érzékelés, napi/heti programozási képesség itt sem hiányozhat.

Legjobb elektromos fűtőpanel, ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel
ADAX NEO WIFI elektromos fűtőpanel

A készülékházból függőlegesen felfelé áramló meleg levegő miatt viszont csak normál belmagasságú lakásokba javasoljuk használatát, és ott is inkább belső falas elhelyezéssel!

Használhatóság

Olyan vállalkozók irodája vagy üzlethelyisége, pl. ügyvédi iroda vagy magánorvosi rendelő, ahol az ügyfélforgalom nem állandó. A leegyeztetett időpontra az üzletfeleket kellemes meleg várja. Gyerekszoba, ahol a hőmérséklet bármikor ellenőrizhető. Nyaralók kedvelt fűtése, ahol nem látható előre a használat időpontja. Normál belmagasságú lakások.

Az Adax wifis fűtőtestek használhatóságán sokat segített 2022-ben az ADAX WIFI COMPACT megjelenése. E fűtőpanel egyrészt már kapható 2500W kivitelben is, de a lényeg, hogy jóval rövidebb hosszban (magasabb) tudja leadni ugyanazt a teljesítményt, mint a normál Adax Wifi.

Így szűkebb helyeken sem kell nélkülözni kedvenc norvég fűtőpanelünk tudását!

ADAX WIFI COMPACT (katt ide)

Készítettem nemrég egy külön wifi elektromos fűtőtesteket összehasonlító cikket, amit itt olvashatnak a kíváncsiak:

WIFI FŰTŐPANELEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

Infrafűtéssel kombinált valódi fűtőpanelek - legjobb fűtőpanel

ATLANTIC SOLIUS ECODOMO – legjobb elektromos fűtőpanel – kifutott, már nem kapható!

Helyette itt az új fejlesztés, a SOLIUS NEO DIGITAL! Olvasson tovább!

Tulajdonságok

Legjobb elektromos fűtőpanel nem véletlenül a Solius. Az elektromos fűtéstechnikában eltöltött 10 év után saját lakásunkban is ezzel a típusú fűtőpanellel fűtünk. Egy készülékben infrafűtés és konvekciós fűtés! Mivel a Solius Ecodomo belsejében nem a hagyományosan megszokott konvekciós (kerámiamagos alumínium lamellás) fűtőbetét van, hanem egy sötétsugárzó alumínium panel, így az elsődleges fűtés infrafűtés. Ami lényeges, hogy ez az infrafűtés nem az infrapanelek grafitmasszás vagy grafitszálas technológiájából keletkezik.

Egyszerű és természetes meleg hősugárzás jön létre. Mivel fali fűtőpanel, oldalról kapjuk a meleget, nem kellemetlenül fentről, mint a mennyezeti infrapaneleknél. Az elektromos energia másik része konvekciós fűtéssel alakul át meleggé a helyiségen belül, egyenletessé téve a hőmérsékletet.

KATT A KÉPRE ADATOKÉRT!

solius neo digital belső szerkezet
Atlantic SOLIUS NEO DIGITAL

Mivel a hőenergia az infrafűtés révén lenn marad, nem szükséges túlméretezni nagyobb belmagasságú lakások fűtését, mint a konvektoroknál.

A legjobb elektromos fűtőpanel vezérlése sem a megszokott. A már szinte kötelező szellőztetés érzékelő és gyermekzár mellett egy fotocellás mozgásérzékelő segíti a gazdaságos működést. Ezt a funkciót használva a termosztát fél óránként 1-1 C fokkal csökkenti a beállított komfort hőmérsékletet, míg ez el nem éri a – 3,5 fokot, így spórolva, amikor munkában vagyunk vagy épp alszunk. Amint mozgást érzékel a jelenlét érzékelő, a Solius Ecodomo azonnal a normál komfort hőmérsékletre vált.

Azok kedvence, akik nem szeretik a programtermosztátok bonyolult beállítását vagy nem fix program szerint élnek, mert a Solius mindig az adott használat szerint fűt és spórol.

Bárhol kellemes a használata azoknak, akik szeretik a hagyományos fűtési élményt (cserépkályha pl.). Tudjuk, hogy honnan jön a meleg, ha fázunk, nyugodtan mellé húzódhatunk, míg egy konvektor semmi ilyen élményt nem ad, hiszen nem sugároz, csak meleg levegőt termel. Nagy belmagasságú lakások kötelező darabja, gazdaságos fűtés csak infrafűtéssel jön össze. 

Atlantic Solius Wifi fűtőpanel
ATLANTIC SOLIUS WIFI infra fűtőpanel

FRISSÍTÉS 2023.07.

A legjobb elektromos fűtés – ATLANTIC  SOLIUS NEO DIGITAL  és SOLIUS WIFI

Az Atlantic Solius Ecodomo sajnos 2019 végén kifutott. Helyette a kínálatunkban az alap időközben kifutott Solius Basic helyett a  SOLIUS NEO Digital fűtőpanel kapható, melynek külalakja és belső felépítése nem változott, de már sajnos nincs meg a jelenlét érzékelős vezérlés! A  hőmérséklet szerencsére napi/heti programos elektronikus termosztáttal vezérelhető. Az előre irányuló infra és konvekciós hőközlés viszont maradt.

A termosztát már az ablaknyitás érzékelést is tudja! Különlegesség, hogy a Solius NEO elektromos fűtőpanel kapható raktárról álló kivitelben, ami azt jelenti, hogy 1500W vagy 2000W fűtőpanelt  is vásárolhatnak alig 46 cm széles kivitelben!

A SOLIUS legfejlettebb változata immár WIFI-vel is vásárolható, rendelhető: SOLIUS WIFI fűtőpanel

Ez a készülék már a COZYTOUCH alkalmazás segítségével távoli elérés lehetőségével is rendelkezik, amivel ellenőrizhetjük a helyiség hőfokát, eléhető a napi/heti program, sőt fogyasztást is mérhetünk!

Ami viszont kiemelkedő, hogy a norvég panelekhez képest itt a korszerű fűtés mellé kellemes (infra) hőérzet és így kisebb fogyasztás is társul.

LEGJOBB ELEKTROMOS RADIÁTOR

ATLANTIC NIRVANA – legjobb radiátor

Sok vásárlónknak nem tetszik a Solius perforált acéllemezes külseje és elegánsabb, szebb formát szeretnének. Nekik tudjuk ajánlani a kecses és íves formájú, tiszta alumínium  villany radiátort. A Nirvana komoly nagyságú elektromos fűtőtest, hiszen a Solius teljesítményét a segítő perforálás hiányában csak nagy felületen tudja kellemes hőmérsékleten leadni.

A legjobb elektromos fűtés (radiátor), az Atlantic Nirvana rendelkezik a Solius NEO Digital programtermosztátos fűtőpanel minden jó tulajdonságával. Kiegészítve az infrafűtés és konvekciós fűtés duóját egy harmadik fontos elemmel, a hőtárolás képességével.

A Nirvana kompozit hőtároló lemeze arra szolgál, hogy egyenletessé tegye a fűtést, ezáltal a radiátor folyamatosan adja le a hőt, függetlenül a termosztát ki- és bekapcsolásától! (Figyelem: nem alkalmas vezérelt áramos használatra, nem 2 mázsás hőtárolós kályha)

KATT A KÉPRE ADATOKÉRT!

atlantic nirvana villanyradiátor
ATLANTIC NIRVANA DIGITAL radiátor

Nirvana használhatósága

Nincs kötöttség, bármilyen lakás, nyaraló legjobb fűtésélményt adó és legkevesebbet fogyasztó, energiatakarékos fűtőtestje, magas esztétikai élmény mellett!

Az Atlantic Nirvana 2023-tól jelentősen megújult. Viszonylag egyszerű fűtőbetétjét nagy tömegű öntöttvas fűtőegység váltotta, ami a kompozit lap helyett önmagában biztosítja a fűtést és a hőtárolást is! Sajnos az ára is jelentősen megemelkedett, de hasonlóan elegáns kivitelben elkezdtük az árban a Nirvana alá pozícionált Agilia elektromos infra forgalmazását!radiátor

2023 újdonsága

Érdemes még megnézni a 2023 újdonságaként a kettős fűtőbetéttel ellátott infra radiátorunkat, az ATLANTIC AGILIA elektromos radiátort! A hagyományosnak mondható norvég típusú konvekciós betét mellett, az előlap mögött külön rendszer fűti a készülékház takarásában lévő  alumínium lapot, amely a Soliushoz hasonló.

SMART PILOT jelenlét-érzékelővel kombinált felső kategóriás vezérlésével akár 45% megtakarítást ígér a gyár egy alap mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!

Atlantic agilia infra radiátor
ATLANTIC AGILIA infra radiátor