Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása, nemcsak norvég van:)

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása,  infrafűtés + konvekciós fűtés)

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása már valódi infrafűtéssel kombinált konvekciós fűtőtesteket takar.

Aki a norvég fűtőpanelekre kíváncsi, azt a KONVEKTOROK ÖSSZEHASONLÍTÁSA menüben keresse, mert ezek tisztán konvekciós fűtéssel működő elektromos fűtőtestek!

A valódi elektromos fűtőpaneleknél már kevés versenyzőnk van az itthoni kínálatból: Atlantic és Radialight elektromos fűtőpanelek, valamint a Climastar kerámia fűtőpanel, hiszen a norvég Adax csak konvekciós fűtőtesteket (elektromos konvektorokat) gyárt.

(FONTOS: a képekre kattintva rögtön a webáruház megfelelő oldalára jut részletes információkat, rendelési lehetőséget találva!)

Gyakorlatilag a norvég Adax Neo WIFI árszintjén vásárolhatjuk meg a francia SOLIUS ECODOMO fűtőpanelt, melynek intelligens vezérlése egyedülálló a piacon.

SAJNOS A SOLIUS ECODOMO 2019-ben kifutott!

Nyugodtan használhatjuk a normálnál nagyobb belmagasságú lakásokban, mert az infra sugárzás elősegíti az ilyen helyiségek gazdaságos fűtését is! Ha elé állunk, már 2-3 m távolságból is érezzük, hogy „van fűtés” (infrasugárzás), amit sokan hiányolnak a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél. Természetesen a jobb hőérzet miatt a FOGYASZTÁS is jóval alacsonyabb, mint azt a konvektoroknál megszoktuk, gazdaságosabban is használhatóak.

vezérlés a legérzékenyebb 0,1 C fokos hiszterézissel működik. A tárcsán 0,5 fokonként állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet.

A tárcsa gyerekvédelemmel ellátott, azaz bekapcsolva megakadályozható, hogy kisgyermekünk eljátsszon vele, és hideget vagy forróságot állítson be.

Külön „zöld ” tárcsával választhatunk az energiatakarékos módok között (pl. szellőztetés, nappali állás, stb), toló kapcsolóval a szokásos fagymentesítő, ki-bekapcsoló, program és Eco módok között.

A csúcs pedig a mozgásérzékelő, melynek segítségével a fűtőpanel a beállításokon túl maximálisan figyelembe veszi a használat közbeni körülményeket.

Elektromos fűtőpanel, Atlantic Solius Ecodomo fűtőtest

Atlantic Solius „basic” elektromos fűtőpanel

A nem is olyan rég kifutott Ecodomo  hiányát a helyette érkező Solius LCD nem tudta betölteni, hiszen az árkülönbség miatt már sokaknak nem érte meg a jóval drágább Solius fűtőpanel vagy a wifis változat. Szerencsére az Atlantic gyár visszahozta az Ecodomo kicsit butított változatát jóval kedvezőbb áron!

A Solius basic fűtőpanel kellemes ára ellenére már igazi fűtőpanel, hiszen a konvekciós fűtés mellett már infrrafűtésre is képes!

A készülékház belsejében ugyanazt a sötétsugárzó jellegű alumínium fűtőegységet találjuk, mint a régi Soliusban. A  fekete, préselt alumínium lemez  a fűtési energia jó részét sugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak. A folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Miért jó ez nekünk?

A Solius minden különleges termosztát nélkül – a termosztát egyszerű elektronikus, manuális állítással -, 15%-kal kevesebbet fogyaszthat, mint egy egyszerű mechanikus termosztátos konvektor. Az infrafűtéssel kialakuló kellemes hőérzet miatt akár 3 fokkal is lejjebb állíthatjuk a termosztátot például egy norvég panelhez vagy Atlantic F119D-hez képest. Tovább spórol a fűtőpanel azzal, hogy az infrafűtés hatására nincs nagy különbség a a padló közelében és a mennyezet alatt.

Így az Atlantic Solius fűtőpanel nemcsak a normál, hanem a nagy belmagasságú lakások gazdaságos fűtése is! (3,5 m felett már nem ajánlatos konvekciós rendszerek (pl. norvég fűtőpanelek) használata.

Az Atlantic 2018-as újdonsága a Solius LCD panel, ahol a másodlagosan keletkező, konvekciós fűtésből származó meleg levegő már nem előre, hanem felfelé áramlik és programozható termosztáttal vezérelhetjük a működést.

Azaz a jó hőérzetből adódó energiamegtakarítást tovább fokozhatjuk a napi/heti programozásra alkalmas LCD beépített termosztáttal.

A függőleges levegő kiáramlás miatt nem is javasolt az ablak alatti elhelyezés,hiszen itt a meleg levegő az ablak és a függöny közé szorulva leadja a hőenergiát a kültérnek, mielőtt az bekeringene a szoba belseje felé.

Inkább belső, szabad felületre tegyük a jobb energiahatékonyság érdekében, természetesen teret hagyva az infrasugárzásnak is. (Ne tegyünk a közelébe bútort, ne „fogjuk le” a meleg sugarakat!

Climastar kerámia hőtárolós infra fűtőpanelek

CLIMASTAR kerámia fűtőpanelek joggal lehetnek a lakás díszei is rendkívül esztétikus megjelenésükkel. Sorolhatnánk a radiátorok közé is, hiszen már hőtároló funkciója is van.

Ahogy a KLIMA, a Climastar Smart széria is IP24védettségű és kiegészíthető törölközőszárító egységgel is!

Climastar fűtőpanel kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az egyedülálló Dual-Kherr technológiának köszönhetően, hiszen ezáltal egyesíti magában egy konvekciós radiátor, egy infravörös fűtőpanel és egy hőtárolós kályha minden előnyét.

A Climastar Smart 3 az 1-ben: Konvekciós fűtőtest – Infravörös fűtőpanel – Hőtárolós radiátor

A Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit duplamagos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolására képesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Dual-Kherr szabadalmaztatott szilícium kerámia hőtároló elemekre élettartam garanciát biztosít a gyártó.

  • Kemény és ellenálló anyagból készül: A Mohs keménységi skálán 10/9-es keménység (10-es a gyémánt)
  • 75%-os hőtároló képesség, amely minden más rendszernél magasabb
  • Dual Kherr elemek szilícium és alumínium oxid felhasználásával készülnek egyesítve a szilícium kiváló hőtároló és az alumínium átlag feletti hővezető tulajdonságainak előnyeit.
  • Ezáltal tudjuk garantálni a kimagasló hőtároló és hősugárzó hatást is a konvekciós fűtés mellett.

hasonlitas-futopanelek-2021

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása: olasz Radialight KLIMA és DEKO sorozat

A RADIALIGHT KLIMA  – Digitális elektromos konvektor + infrapanel egy készülékben!

(Már nem forgalmazzuk!)

Aki hasonlóan elegáns és igényes anyagokból készített fűtőtestet keres, kérjük nézze meg a RADIÁTOROK HASONLÍTÁSA oldalunkat!

A Radialight elektromos fűtőpanelek  összehasonlítása. A  DEKO sajnos csak jóval kisebb teljesítményben érhető el (1000W teljesítményű) viszont egyedülállóan függőleges elhelyezési lehetőséget ad, hiszen csak 43 cm széles!

KLIMA már kapható 2000W változatban is!

Amikor bekapcsoljuk a DEKO elektromos radiátort, akkor annak  konvekciós és infrapanel technológiáját is használjuk egyszerre.

A konvekciós fűtés segítségével gyorsan elérjük a kívánt hőmérsékletet, az infrapanellel pedig szinten tartjuk azt.

Egy érzékelő megméri a helyiség hőmérsékletét és annak változását minden 30 másodpercben, így szabályozza a két fűtőrész hőleadását, hogy a kívánt hőmérséklet közel állandó  legyen (+/- max. 0,5°C) még akkor is ha külső időjárás változik.

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása, radialight klimaAmikor a helység hőmérséklete eléri a szükséges hőfokot az elektromos radiátor vezérlője leállítja a konvekciós működést, és az infrafűtés gondoskodik a meleg megtartásáról.

Amikor az elektromos radiátor beépített termosztátja érzékeli a hőmérséklet csökkenését, visszakapcsolja a konvekciós hőáramoltatást amíg az szükséges, majd újra kikapcsol és az infrapanel tartja a kellemes komfortérzete adó meleget.

A két fűtés-típus kombinációja lehetővé teszi a helyiség gyors befűtését, a hőmérséklet egyenletes eloszlását és megtartását, az energia ésszerű felhasználását, lecsökkentve ezzel fűtési kiadásainkat.

Radialight KLIMA egy olyan új generációs olasz termék, amely diszkrét, karcsú és elegáns formavilágával méltó dísze lehet otthonának.

Az elektronikus termosztát LCD kijelzőjén tizedfok pontossággal állítható a szoba hőmérséklete. Gyengéden szórt sugárzó fűtésének köszönhetően pedig rendkívül barátságos meleget varázsol otthonába.

A legfejlettebb beépített funkciók segítségével pedig úgy takaríthat meg energiát, hogy közben a komfortérzet csak javul!

A KLIMA egy ún. DUAL-THERM technológiát használ: két külön elektromos fűtőegység egy rendszerként működik.

A kijelzőn az aktuális hőmérséklet is ellenőrizhető a beállított mellett.

Természetesen fejlett program móddal is rendelkezik: három előre beállított (napközbeni, irodai,

hétvégi) gyári program is segíti az Ön életciklusának megfelelő beállítást.