Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása, nemcsak norvég van:)

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása,  infrafűtés + konvekciós fűtés)

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása már valódi infrafűtéssel kombinált konvekciós fűtőtesteket takar. Itt már csak 3 versenyzőnk van az itthoni kínálatból: Atlantic és Radialight elektromos fűtőpanelek, valamint a Climastar kerámia fűtőpanel, hiszen a norvég Adax csak konvekciós fűtőtesteket (elektromos konvektorokat) gyárt.

(FONTOS: a képekre kattintva rögtön a webáruház megfelelő oldalára jut részletes információkat, rendelési lehetőséget találva!)

Gyakorlatilag a norvég Adax Neo WIFI árszintjén vásárolhatjuk meg a francia SOLIUS ECODOMO fűtőpanelt, melynek intelligens vezérlése egyedülálló a piacon.

Elektromos fűtőpanel, Atlantic Solius Ecodomo fűtőtestNyugodtan használhatjuk a normálnál nagyobb belmagasságú lakásokban, mert az infra sugárzás elősegíti az ilyen helyiségek gazdaságos fűtését is! Ha elé állunk, már 2-3 m távolságból is érezzük, hogy “van fűtés” (infrasugárzás), amit sokan hiányolnak a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél. Természetesen a jobb hőérzet miatt a FOGYASZTÁS is jóval alacsonyabb, mint azt a konvektoroknál megszoktuk, gazdaságosabban is használhatóak.

vezérlés a legérzékenyebb 0,1 C fokos hiszterézissel működik. A tárcsán 0,5 fokonként állíthatjuk be a kívánt hőmérsékletet.

A tárcsa gyerekvédelemmel ellátott, azaz bekapcsolva megakadályozható, hogy kisgyermekünk eljátsszon vele, és hideget vagy forróságot állítson be.

Külön “zöld ” tárcsával választhatunk az energiatakarékos módok között (pl. szellőztetés, nappali állás, stb), toló kapcsolóval a szokásos fagymentesítő, ki-bekapcsoló, program és Eco módok között.

A csúcs pedig a mozgásérzékelő, melynek segítségével a fűtőpanel a beállításokon túl maximálisan figyelembe veszi a használat közbeni körülményeket.

Atlantic Solius LCD elektromos fűtőpanelek összehasonlítása2018-as újdonság a Solius LCD kivitel, ahol a konvekciós fűtésből származó meleg levegő nem előre, hanem felfelé áramlik és programozható termosztáttal vezérelhetjük a működést. Az előzőek miatt nem is javasolt az ablak alatti elhelyezés, inkább belső, szabad felületre tegyük a jobb energiahatékonyság érdekében.


Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása: olasz Radialight KLIMA és DEKO sorozat.

A Radialight elektromos fűtőpanelek  összehasonlítása. A  DEKO sajnos csak jóval kisebb teljesítményben érhető el (1000W teljesítményű) viszont egyedülállóan függőleges elhelyezési lehetőséget ad, hiszen csak 43 cm széles!

KLIMA már kapható 2000W változatban is!

Amikor bekapcsoljuk a DEKO elektromos radiátort, akkor annak  konvekciós és infrapanel technológiáját is használjuk egyszerre.

A konvekciós fűtés segítségével gyorsan elérjük a kívánt hőmérsékletet, az infrapanellel pedig szinten tartjuk azt.

Egy érzékelő megméri a helyiség hőmérsékletét és annak változását minden 30 másodpercben, így szabályozza a két fűtőrész hőleadását, hogy a kívánt hőmérséklet közel állandó  legyen (+/- max. 0,5°C) még akkor is ha külső időjárás változik.

Amikor a helység hőmérséklete eléri a szükséges hőfokot az elektromos radiátor vezérlője leállítja a konvekciós működést, és az infrafűtés gondoskodik a meleg megtartásáról.

Amikor az elektromos radiátor beépített termosztátja érzékeli a hőmérséklet csökkenését, visszakapcsolja a konvekciós hőáramoltatást amíg az szükséges, majd újra kikapcsol és az infrapanel tartja a kellemes komfortérzete adó meleget.

A két fűtés-típus kombinációja lehetővé teszi a helyiség gyors befűtését, a hőmérséklet egyenletes eloszlását és megtartását, az energia ésszerű felhasználását, lecsökkentve ezzel fűtési kiadásainkat.

hasonlitas-tabla

phf webáruház, elektromos fűtőtest árak

A RADIALIGHT KLIMA  Digitális elektromos konvektor + infrapanel egy készülékben! (Már nem forgalmazzuk!!)

Elektromos fűtőpanelek összehasonlítása, radialight klimaRadialight KLIMA egy olyan új generációs olasz termék, amely diszkrét, karcsú és elegáns formavilágával méltó dísze lehet otthonának.

Az elektronikus termosztát LCD kijelzőjén tizedfok pontossággal állítható a szoba hőmérséklete. Gyengéden szórt sugárzó fűtésének köszönhetően pedig rendkívül barátságos meleget varázsol otthonába.

A legfejlettebb beépített funkciók segítségével pedig úgy takaríthat meg energiát, hogy közben a komfortérzet csak javul!

A KLIMA egy ún. DUAL-THERM technológiát használ: két külön elektromos fűtőegység egy rendszerként működik.

A kijelzőn az aktuális hőmérséklet is ellenőrizhető a beállított mellett.

Természetesen fejlett program móddal is rendelkezik: három előre beállított (napközbeni, irodai, hétvégi) gyári program is segíti az Ön életciklusának megfelelő beállítást.


Climastar kerámia hőtárolós infra fűtőpanelek

Climastar elektromos kerámia fűtőpanelCLIMASTAR kerámia fűtőpanelek joggal lehetnek a lakás díszei is rendkívül esztétikus megjelenésükkel. Sorolhatnánk a radiátorok közé is, hiszen már hőtároló funkciója is van.

Ahogy a KLIMA, a Climastar Smart széria is IP24védettségű és kiegészíthető törölközőszárító egységgel is!

Climastar fűtőpanel kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik az egyedülálló Dual-Kherr technológiának köszönhetően, hiszen ezáltal egyesíti magában egy konvekciós radiátor, egy infravörös fűtőpanel és egy hőtárolós kályha minden előnyét.

A Climastar Smart 3 az 1-ben: Konvekciós fűtőtest – Infravörös fűtőpanel – Hőtárolós radiátor

A Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit duplamagos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolására képesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Dual-Kherr szabadalmaztatott szilícium kerámia hőtároló elemekre élettartam garanciát biztosít a gyártó.

  • Kemény és ellenálló anyagból készül: A Mohs keménységi skálán 10/9-es keménység (10-es a gyémánt)
  • 75%-os hőtároló képesség, amely minden más rendszernél magasabb
  • Dual Kherr elemek szilícium és alumínium oxid felhasználásával készülnek egyesítve a szilícium kiváló hőtároló és az alumínium átlag feletti hővezető tulajdonságainak előnyeit.
  • Ezáltal tudjuk garantálni a kimagasló hőtároló és hősugárzó hatást is a konvekciós fűtés mellett.